Pivovar Holba denně expeduje až 2000 hektolitrů piva

Za nárůst spotřeby piva může samozřejmě především teplé počasí, svůj podíl má i  prázdninová turistika. Pivo Holba je symbolem Jeseníků, kam ročně míří stovky turistů. Lákají je krajové speciality a Ryzí pivo z hor. V červnu a červenci odbyt piva Holba dosahoval 40 tisíc hl měsíčně a podobný objem lze očekávat také v srpnu.

Pivovar Holba od začátku roku vyexpedoval 190 tisíc hektolitrů piva, z toho více než polovinu v sudech a 50 tisíc hektolitrů v lahvích. Meziroční navýšení odbytu lahvového piva o 4 tisíce hektolitrů potvrzuje posílení značky v retailu.

Nejvyšší odbyt má tradičně pivo Holba Šerák ve všech obalech a variantách světlé výčepní, polotmavý, speciál 13,51 a kvasničák, který je typickým zahrádkovým pivem. Zájem o Šerák  navíc podpořila zážitková turistika „Mazáci Šeráci jedou do pivního ráje“. Do pivovaru Holba v rámci ní zavítalo na 500 příznivců poctivého piva, aby se sami přesvědčili jak a z čeho se tady pivo vaří. Šerák je kromě jedinečné chuti proslulý vysokou pitelností, a proto dokáže plnit hospody. Takové pivo se krásně pije, láká k dalšímu doušku a tím i delšímu posezení.

Oblíbeným letním pitím jsou také oba  radlery značky  Holba Horské byliny a Holba Brusinka s mátou. Výborně zaženou žízeň a jsou vyhledávanou náhražkou slazených nápojů. Holba Horské byliny se letos stala vítězem Volby spotřebitelů.

Léto zvyšuje  poptávku i po  Holbě v plechovkách. Pivovar do nich stáčí především piva Holba Šerák a Holba Classic, jejich  prodeje se pohybují okolo šesti tisíců hektolitrů ročně.