Pivo Radegast na festivalu Colours of Ostrava

Jednou z hvězd letošního festivalu Colours of Ostrava se stal Radegast. V horkém letním počasí teklo pivo proudem. Za 4 dny se vyčepovalo více než 400 tisíc piv, oproti cca 320 tisícům v roce 2014.

V horkém letním počasí si návštěvníci festivalu Colours of Ostrava nejvíce dopřávali Radegast Originál a večer pak hlavně ležák Radegast Ryze Hořká 12. Celkem návštěvníci vypili rekordních více než 400 tisíc piv. Velký zájem byl i o cider Kingswood, kterého se na akci vypilo téměř 20 tisíc litrů. K rekordu přispělo mimo počasí i dobré rozmístění 90 výčepních míst a hlavně skvělá kvalita dobře vychlazeného a načepovaného piva. O to se postaral především historicky první festivalový sládek Zdeněk Baszczyňski se svým týmem, který provedl během festivalu téměř 150 kontrol všech 90 výčepních míst. 

 „Letošní Colours jsou pro nás rekordní akcí. Ještě nikdy v historii pivovaru se na jedné akci nevypilo více našeho piva,“ řekl manažer značky Radegast Mirek Peichl a dodal: „Těší mne, že jsme i při tak velkém zájmu dokázali udržet perfektní kvalitu čepovaného piva. Díky za to patří našemu sládkovi Zdeňku Baszczyňskému a jeho týmu a samozřejmě desítkám kolegů, kteří ve stáncích pivo čepovali, starali se o bezchybný chod výčepů a jejich zásobování.“

Za dobu konání Colours of Ostrava provedl sládek Zdeněk Baszczyňski se svým týmem téměř 150 kontrol na všech 90 prodejních místech s celkem 240 výčepními kohouty.

Obrázek

Radegast je oficiálním pivem Colours of Ostrava od roku 2013

V letošním roce se pivo čepovalo z 240 výčepních kohoutů na 90 místech.

Návštěvníci festivalu si mohli vybírat z 21 druhů piv

V roce 2014 vypili lidé na festivalu přes 300 tisíc piv – letos víc než 400 tisíc

V roce 2015 byla navýšena kapacita oblíbené hospody Radegast Pub na 200 míst

Častým cílem návštěvníků byla unikátní moravská hospoda Radegast Pub s letos navýšenou kapacitou na 200 míst.  V hospodě umístěné v objektu jedné z bývalých hal Dolní oblasti Vítkovice se mohli návštěvníci ukrýt před přímým sluncem, oddechnout mezi koncerty a nabrat sílu ke sledování dalšího zajímavého programu. Dobře vychlazené hořké pivo Radegast se opět čepovalo do skla a na jídelníčku byly tradiční regionální pokrmy. V Radegast Pubu se také odehrávala Škola čepování piva pro návštěvníky, kterou vedl festivalový sládek Radegastu Zdeněk Baszczyňski a kterou během festivalu absolvovalo 780 návštěvníků.  

Veliká spokojenost návštěvníků byla i s hudebním programem na Radegast stage, která byla věnována české hudební scéně. Vystoupily na ní začínající kapely z Radegast Líhně, ale i legendy, jako je například Vladimír Mišík. Radegast také pro návštěvníky připravil i různé soutěže a zábavné atrakce.

Obrázek  Obrázek