Exportní pivo z pivovaru Tambor je Za Vodou

Výjimečnou možnost ochutnat speciální pivo, které vzniklo v Královédvorském pivovaru Tambor, nabídl o víkendu 28. až 30. srpna 2015 Penzion Za vodou.

Pivo nese název Zlej Blesk Am Lager a uvařit si ho nechala společnost Bad Flash Beer s.r.o. z Prahy. Autorem receptu je Jakub Veselý z Létajícího pivovaru Falkon, hlavním sládkem Martin Vrba, jako podsládek a technolog působil Jan Pavlík a jako laborantka a vařička piva Eva Pavlíková- všichni z Královédvorského pivovaru Tambor, kde se pivo i vařilo a leželo. Jedná se o jednorázovou akci, která se už pravděpodobně nebude opakovat. Pivo bude v nabídce do „vypití“ zásoby, která není velká. Proto neváhejte a přijďte ochutnat do Penzionu Za Vodou Hradci Králové!

Označení Amber se používá především pro americká piva typu Ale, kde je kladen důraz na barvu. Kvašení probíhá za tepla. Piva typu Amber mají ovocnou a květinovou chuť, mohou být nasládlá a hořká.

Zlej Blesk Amber Lager 13

Pivní styl: American Amber Lager – legislativně: polotmavý ležák spodně kvašený nefiltrovaný

Extrakt původní mladiny: 13 %

Objem alkoholu: 5,7 %

Hořkost: 30 IBU

Složení: voda, ječné slady - plzeňský, mnichovský, caramunich, carapils, chmel - Simcoe, Citra, Mosaic. Spodně kvašeno W95.

Obrázek