Cyklootvírák 2015 – s pivovarem Nymburk za Postřižinským pivem

Cyklootvírák  je společenská vyjížďka pro všechny příznivce cyklistiky a Postřižinského piva. Rovinatý nenáročný okruh Polabskou nížinou měří přibližně 41 kilometrů.

Již 5. ročník stále více oblíbené akce s názvem Cyklootvírák se uskuteční v sobotu 2.5.2015. Trasa za Postřižinským pivem tradičně začíná i končí v Nymburském pivovaru, kde účastníci mohou získat malý dárek, dát si pivo i něco malého k snědku z grilu. Pořadatelé nabízí i možnost přespání ve vlastním stanu.

Trasa vede rovinatým terénem, většinou vede po lesních a polních turistických cestách a cyklostezkách,  v kratších úsecích i po silnici. Před startem každý dostane tradiční samolepku aktuálního ročníku a pivní tácek se „startovním“ číslem. Za tácek s razítky z každého "kontrolního“ stanoviště na trase pak v cíli obdrží malý dárek. První a hlavní zastávkou je Hájenka v Kersku, známá z filmu Slavnosti sněženek. Nezapomeňte zde ochutnat skvělého tradičního kance se šípkovou, nebo se zelím.

Na Cyklootvírák je nejvhodnější vyrazit na kole horském, ale trasa se dá zvládnout i na kole silničním nebo městském. Dbejte na bezpečnost svou i ostatních účastníků, nezapomeňte cyklistickou přilbu. Každý startuje na vlastní nebezpečí.

Obrázek

Z historie

1.ročník - 7.5.2011

První ročník byl velký otazník. Akci pořadatelé propagovali pár emaily, plakáty a letáky. Netušili, zda na startu bude 20 nebo 200 účastníků - a kolem desáté dopolední nakonec bylo na místě startu v Pivovarské ulici potěšujících 330 „závodníků“...

2. ročník – 5.5.2012

Druhý rok se akce vylepšit a účastníci se dočkali několika soutěží i pěkných cen od pivovaru, výrobce cyklodresů Eleven a nymburského cyklistického obchodu Cyklón 23. Startovalo se již přímo z pivovaru zadní bránou a na trasu se vydalo přes 520 cyklistů...

3. ročník – 4.5.2013

I přes nejistou předpověď počasí se na startu 3 ročníku sešlo cca 750 účastníků. Předstartovní program byl již přesunut na hlavní prostranství pivovaru a soutěže rozšířeny o poznávání filmových a seriálových melodií. Představili jsme druhou generaci dresů, tentokrát v černo-bílo-červené kombinaci. Po startu si všichni užili lehký jarní deštík, na trase trochu bahýnka, ale odpoledne se krásně vyčasilo. Kanec v Hájence byl jako vždy vynikající a i všechny další zastávky stály za to…

4. ročník - 3.5.2014

Na další ročník přijelo opět více cyklistů než v předchozích letech. Trasa po hospůdkách s Postřižinským pivem byla příjemná, do cíle v Nymburském pivovaru se všichni vrátili v dobré náladě. Pořadatelé samozřejmě nezapomněli na různé soutěže a zábavný program, nechybělo občerstvení a logicky ani dobré pivo…“Tak za rok znovu,“ říkala většina účastníků při odjezdu.